Fen-Edebiyat FakültesiFransızca Mütercim-Tercümanlık

Fransızca Mütercim-Tercümanlık

Marmara Üniversitesi Fransızca Mütercim-Tercümanlık Bölümü (FMT)

Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu'na bağlı olarak 2006'da kurulan Fransızca Mütercim-Tercümanlık Bölümü 2008 yılından itibaren Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer almış 4 yıllık lisans programıdır. Programın amacı, gelişen dünyada çeviriye verilen önemin artmasıyla diller, kültürler, toplumlar arasında köprü kurabilecek,  kültürel, siyasi, ekonomik ve teknolojik ilişkileri geliştirebilecek çevirmenler yetiştirmektir. Programın eğitim dili Fransızcadır ve Bölüm müfredatı dil, alan ve disiplinlerarası derslerden oluşmaktadır. Bölümümüzde zorunlu olarak İngilizce ve 5. yarıyıldan itibaren seçmeli İspanyolca ya da Almanca dersleri verilmektedirMezunlarımız bütün kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda mütercim-tercüman olarak iş bulabilmektedir.

Bölümümüz hakkında daha fazla bilgi için : Tıklayınız

Bu sayfa Fransızca Mütercim-Tercümanlık tarafından en son 26.05.2016 17:08:06 tarihinde güncellenmiştir.